vrijdag 28 januari 2022
 

Start

College B&W Vianen bedreigd nationale landschap en uniek natuurgebied


 

Het college B&W van Vianen vormt op dit moment een grote bedreiging voor het nationale landschap, de Utrechtslandschap natuurgebieden de Polders Bolgerijen en Autena, een van de laatste griendbolwerken van Nederland !

Wethouder André Landwehr wordt er helemaal opgewonden van dat Eneco Vianen juist heeft uitgekozen om er 3 windturbines neer te zetten met een as hoogte van maar liefst 100 meter, met de wiek er bij 150 meter dus.

De plek om de turbines neer te zetten heeft wethouder Landwehr al helemaal bedacht, 300 meter bij het natuurgebied Bolgerijen - Autena vandaan en 800 meter bij het gloednieuwe ecoduct over de A2 waarvan de bouwkosten een krappen 8 miljoen euro waren. Dit ecoduct zal met de komst van de turbines waardeloos worden omdat geen wild dier het ecoduct meer passeert met de onrust van de turbines.

Dit allemaal terwijl aan de zuidzijde van de Vijfheerenlanden - Alblasserwaard, in Giessenburg hemelsbreed 17 km van Vianen de strijd om 3 van deze zelfde windturbines net gestreden is.

Duurzame energie is belangrijk en ook onvermijdelijk voor onze toekomst op deze aarde maar niet op deze manier, laten eerst kiezen voor zonnen energie en pas in uiterste nood de naar de optie windturbines gaan kijken.

Voor meer informatie over het bezwaar tegen de komst van de windturbines KLIK HIER om naar de actie website te gaan.

zonnestroom en zonnewarmte heeft de toekomst !

Voor meer info over een Zonnige toekomst KLIK HIER